Korte verhalen in Zone 5300
Rue des Anges  

Voor Zone 5300 nummer 6 van 1999 maakte ik samen met Pieter van Oudheusden het verhaal Rue des Anges.

Korte verhalen geven mij als tekenaar de mogelijkheid om alles volledig los te laten en tot het uiterste te gaan. En Zone 5300 geeft tekenaars de kans om dit in kleur te doen. Zeker een aanrader voor wie mijn werk, of dat van vele jonge Belgische, Nederlandse en andere auteurs wil leren kennen.


Klik hier voor informatie over een ander verhaal dat ik maakte met Pieter, "Een Nachtegaal in de stad"

Zone 5300 heeft 1 groot nadeel; het is nogal moeilijk te verkrijgen in BelgiŽ.

In de betere stripwinkel lukt dat zeker. Ben je klant in een middelmatige stripwinkel, dring er dan op aan bij je verkoper, want dit, en niets anders is zijn sleutel tot succes, en pas wanneer hij Zone 5300 verkoopt, maakt hij kans om tot de betere stripwinkels te behoren.

Als je striphandel niet toeschietelijk is, en je woont als ik in het hol van pluto, probeer dan eens een mailtje naar de redactie van Zone 5300.


Mister Bean  

In Zone 5300 nummer 5 van 2001 staat de korte strip "Mister Bean". In nummer 3 van 2000 vind je de strip "5 jaar later". Beide verhalen bevatten herinneringen aan Rwanda waar ik van 1990 tot 1994 woonde.


Vijf jaar later  

Voor Zone 5300 nummer 3 van 2000 maakte ik exclusief het korte verhaal "Vijf jaar later". Het ligt in het verlengde van "Muzungu-Sluipend Gif". Een ontmoeting tussen mensen die elkaar weerzien, enkele jaren na de genocide in Rwanda, waarvan zij elk op hun manier getuige waren. Met vragen over schuld, achterdocht, onbehagen.

Gelijkenissen met bestaande personen en situaties zijn mogelijk, maar het gaat wel degelijk om fictieve personages. Belangrijker zijn de gevoelens en vragen die in dit verhaal opgeroepen worden.

Klik hier voor meer over hetzelfde onderwerp.


Quaestus  

In november verscheen de speciale jubileum-uitgave van Zone 5300. Voor die gelegenheid werd een speciale wisselstrip toegevoegd, "Quaestus", op scenario van Pieter van Oudheusden. 50 tekenaars werkten mee, waaronder Maaike Hartjes, Kim Duchateau, Wasco, Typex, Marcel Ruyters, Jan Bosschaert, Eric Kriek, Jean-Marc van Tol, Gerrie Hondius, Steven Dupré, Gummbah, Barbara Stok, Jeroen De Leijer en vele anderen. Vind je mijn bijdrage terug???

terug